Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водно-веслувальна база у селі Наварія

Фб водно-веслувальної бази

Середа, 22 березня 2023, 15:02

У Наварії планують створити тренувальний центр водних видів спорту

водно-веслувальна база у селі Наварія

Комісія облради погодила прийняття у комунальну власність спортивно-веслувальної бази в Наварії та перетворення її на тренувальний центр.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 березня, комісія з питань комунального майна Львівської обласної ради підтримала ініціативу з прийняття у спільну власність територіальних громад спортивно-веслувальну базу Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, що вул. Берегова, 7 у селі Наварія.

Станом на сьогодні Міністерство освіти вже передало Львівській ОВА об’єкти цієї бази для подальшої їх безоплатної передачі у спільну власність громад Львівщини.

"Для розвитку водних видів спорту тут планується створити тренувальний центр водних видів спорту для проведення спортивних змагань різного рівня, підготовки членів збірних команд України в Олімпійських, Паралімпійських i Дефлімпійських iгpax, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи" – пояснив заступник голови комісії, депутат Ростислав Добош.

Управління спортивно базою здійснюватиме комунальний заклад облради "Школа вищої спортивної майстерності".

Наразі влітку на спортивно-веслувальній базі планується проведення 19 заходів обласного рівня з веслування на байдарках та каное, 12 заходів із веслування на човнах "Дракон".

Остаточне рішення про передачу від Львівської ОВА в обласну комунальну власність спортивно-веслувальної бази має ухвалити Львівська обласна рада.

Нагадаємо, нещодавно начальник Львівської ОВА Максим Козицький затвердив прийняття спортивно-веслувальної бази у селі Наварія до сфери управління адміністрації.

Додамо, у квітні 2022 року Максим Козицький вніс зміни до програми "Безпечна Львівщина" у 2022 році згідно з якими на організацію рятування на водах області виділили рекордні 10 млн грн.

А у грудні минулого року затвердили правила для водного транспорту на території Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.