Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб М. Козицького

П'ятниця, 9 грудня 2022, 16:45

Козицький визначив ареал розпліднення водних мотоциклів на Львівщині

Максим Козицький

Максим Козицький затвердив правила для водного транспорту на території Львівщини.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького від 7 грудня 2022 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити правила плавання для малих, спортивних суден і водних мотоциклів та використання засобів для розваг на воді на території Львівщини.

"Затвердити правила плавання для малих, спортивних суден і водних мотоциклів та використання засобів для розваг на воді у Львівській області" – йдеться у розпорядженні.

Правила поширюються на власників малих і спортивних суден, водних мотоциклів, власників і персонал баз для стоянки суден.

Згідно з ними, судна та водні мотоцикли підлягають реєстрації в Судновій книзі України, мають мати присвоєний позивний сигнал та ідентифікаційний номер суднової станції морської рухомої служби, а водії цих суден повинні мати документ на право управління.

Навігаційний період для плавання малих і спортивних суден та водних мотоциклів є цілорічним. Водні мотоцикли дозволяється здавати напрокат особам, які мають документ на право управління, а в разі відсутності – за умови керування водним мотоциклом інструктором. 

Плавання на території Львівщини забороняється:

- на водоймах, розташованих в межах національних природних парків, зоологічних і гідрологічних заказників, у зоні ландшафтного заповідника місцевого значення "Стариці Дністра" на річці Дністер у Стрийському районі;

- на водоймах, де вказані зимувальні ями та в період нересту риб;

- у зонах для централізованого питного водопостачання;

- на Трускавецькому водосховищі КП "Трускавецьвода";

- у зонах насосних станцій ТЕЦ і ТЕС, дамб та інших гідротехнічних споруд – на відстані до 200 м;

- на Щирецькому водосховищі (с. Наварія, Львівського району) в зоні насосної станції ЛТЕЦ-1 "Львівтеплокомуненерго" – на відстані до 200 м;

- на Гамаліївському водосховищі (с. Гамаліївка Львівського району) в зоні насосної станції ЛТЕЦ-2 "Львівтеплокомуненерго" – на відстані до 200 м;

- на Добротвірському водосховищі (смт Добротвір, Червоноградського району) в зоні гідротехнічного цеху ДТЕК та дамби – на відстані до 200 м;

- на водоймах області у зонах водозабору для централізованого питного водопостачання – на відстані до 200 м.

Крім цього, швидкість моторного судна не повинна перевищувати 5 км/год на річці Західний Буг поблизу Червонограда та на всіх водосховищах на відстані від берега менш як 50 м.

Нагадаємо, у червні цього року в області розпорядилися розробити заходи для функціонування водного транспорту на території Львівщини.

Додамо, у квітні Максим Козицький вніс зміни до програми "Безпечна Львівщина" у 2022 році згідно з якими на організацію рятування на водах області виділили рекордні 10 млн грн, натомість на матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців Львівщини виділили лише 5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.