Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори ректора медуніверситету

new.meduniv.lviv.ua

Субота, 20 квітня 2024, 09:00

Чемерис став ректором Львівського медуніверситету

вибори ректора медуніверситету

Вчора Ореста Чемериса обрали ректором ЛНМУ імені Данила Галицького.

Про це повідомляє Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 19 квітня, у ЛНМУ імені Данила Галицького відбулися вибори ректора, на яких на цю посаду обрали проректора з науково-педагогічної роботи Ореста Чемериса, який наразі виконує обов'язки ректора медуніверситету.

Його кандидатуру, яка була єдиною, підтримали 1184 осіб з 1219, які взяли участь у виборах. Натомість 33 – не підтримали кандидата, а ще 3 бюлетені виявилися недійсними.

"Заяв та пакетів необхідних документів від інших претендентів до МОЗ у встановлений термін не надходило. Тому в бюлетень для голосування 19 квітня 2024 року було внесено лише одну кандидатуру – проректора з науково-педагогічної роботи Чемериса Ореста Мирославовича" – йдеться у повідомленні.

Відповідно до положення про порядок проведення виборів ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького, переможцем виборів вважається особа, яка набрала більш як 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах. Станом на сьогодні у списках виборців ректора університету було 1464 особи

Тепер Міністерство охорони здоров'я має укласти з Чемерисом контракт строком на п’ять років.

Зазначимо, наприкінці січня цього року у МОЗ оголосили конкурс на заміщення посади ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького. Колектив медуніверситету висунув кандидатуру Ореста Чемериса на цю посаду.

До цього конкурсу у МОЗ України допустили лише Чемериса – заява з відповідним пакетом документів надійшла лише від нього одного.

Орест Чемерис  з липня 2023 року є виконуючим обов'язки ректора медуніверситету. Він з квітня 2020 року й до того часу очолював департамент охорони здоров'я Львівської ОВА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.