Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

паркінг

Середа, 6 березня 2019, 10:25

В Українських громадських будинках дозволять будувати підземні паркінги

паркінг

Глибина автоматизованої підземної стоянки може сягати 9 поверхів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Новими нормами допускається проектувати вбудовані, прибудовані та вбудовано-прибудовані підземні автостоянки в громадських будинках до 5 поверхів та автоматизовані підземні автостоянки до 9 поверхів. Нові норми вступають в дію з 1 червня 2019 року.

"Під час оновлення цих ДБН допустили можливість їх проектування в Україні. Це дозволить забезпечити відвідувачів громадських закладів більшою кількістю парко-місць, не використовуючи при цьому забагато місця для організації таких парковок" – про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, це також дозволить гармонізувати вигляд наших міст, позбавивши вулиці та квартали від хаотично запаркованих автомобілів.

Згідно з новими ДБН, допускається проектувати вбудовані, прибудовані або вбудовано-прибудовані підземні автостоянки до громадських будинків з умовною висотою до 50 метрів включно згідно з Рекомендаціями щодо забезпечення протипожежного захисту підземних автостоянок до 5 поверхів включно. А автоматизовані підземні автостоянки – до 9 поверхів включно. При цьому підземні автостоянки повинні бути забезпечені ліфтами або підйомниками.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.