Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д. Галицького

Середа, 6 березня 2019, 11:13

Львівський аеропорт передадуть в концесію

Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д. Галицького

Уряд схвалив пропозицію передати в майбутньому в концесію два держаеропорти.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет Міністрів України схвалив пропозицію рекомендувати передати в майбутньому в концесію державні підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ), найбільший аеропорт країни, і "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького.

Це закріплено протокольним рішенням уряду, прийнятим на засіданні 4 липня 2017 року. Тоді ж глава ДП "МА "Бориспіль" Павло Рябікін зазначав, що аеропорти незабаром можуть бути корпоратизовані, що спростить механізм передання в оренду площ аеропорту.

"В остаточному підсумку вважаю: що раніше держава відмовиться від участі в комерційних підприємствах і приватизує або передасть такі об'єкти в оренду, концесію, то ефективніше вони працюватимуть" – зазначив він.

У вересні 2012 року уряд вніс аеропорт "Бориспіль" до списку об'єктів держвласності, що підлягають переданню в концесію на конкурсній основі. Однак, у лютому 2013 року на той час міністр інфраструктури Володимир Козак повідомив про відсутність конкретних пропозицій щодо передання в концесію аеропорту "Бориспіль".

Стосовно Львівського аеропорту, Борис Колесніков, який працював тоді на посаді віце-прем'єра, міністра інфраструктури, заявив ще в 2012 році, що іноземні компанії не були зацікавлені в його концесії.

В липні 2017 року Аеропорт "Львів" планували передати в концесію.

Нагадаємо, з лютого 2016 року Тетяна Романовська стала генеральним директором ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.