Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

меморіал на Сихові

Понеділок, 11 березня 2019, 17:05

Пам'ять героїв Небесної Сотні вшанують відкриття меморіального музею у Львові

меморіал на Сихові

Депутати Львівської міської ради прийняли рішення про створення музею Гідності

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У приміщенні непрацюючого кінотеатру "Дзвін" на вул. Шептицьких, 45 (позаду пам’ятника Степанові Бандери) облаштують меморіальний музей Гідності. Відповідне рішення погодили депутати під час засідання сесії Львівської міської ради.

Як вказано в пояснювальній записці до ухвали, музей Гідності має на меті вшанування пам'яті героїв Небесної Сотні. Окрім того, у музеї можна буде влаштовувати конференції, круглі столи та тематичні обговорення. Вхід для дітей шкільного віку планують зробити безкоштовним.

"Меморіальний музей Гідності у Львові має бути зведений і має стати символом боротьби нашого українського народу за свою свободу, боротьби за гідність. Створення цього музею, музею розуміння тих процесів, які відбувалися в українському суспільстві, є надто важливими", – мовиться у пояснювальній записці до ухвали.

Цим ж рішенням депутати створили комунальну установу «Меморіальний музей Гідності у Львові», яка займатиметься створенням та управлінням музею.

 

Нагадаємо, в травні 2018 року Львівська облрада прийняла рішення про спорудження пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.