Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

автобуси

Вівторок, 12 березня 2019, 10:30

До Рудно можуть запустити новий маршрут №28А з великогабаритними автобусами

автобуси

Львівські депутати підтримали електронну петицію про покращення транспортного сполучення смт. Рудно – Львів.

Вчора, 11 березня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою вирішити проблеми мешканців, які добираються маршрутками зі Львова у Рудно.

"Кількість транспорту, який проїжджає через смт. Рудне невпинно
зменшується, у той час, як у селищі зростають новобудови й кількість мешканців. Маршрутки № 28, № 184а курсують все гірше і гірше. Після 21:00 доїхати з центру додому немає чим" – йдеться у тексті петиції. 

Петицію зареєсрував ще у січні цього року на порталі е-петицій Галичанівський Роман "Покращити транспортне сполучення смт. Рудне – Львів", яка набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, розглянула та прийняла її на сесії.

У тексті петиції вказано, що міськрада має забезпечити регулярне маршрутне сполучення міського транспорту до смт. Рудно, продовжити маршрут № 52 до смт. Рудне з великими 12-метровими автобусами, через с. Зимна вода, відновити маршрут № 287 до Сихова, а також збільшити кількість маршруток № 184а та № 28 до 15 – 18 на рейс, та встановити час роботи з 6:00 до 23:00.

Також автор петиції вимагає відремонтувати дорогу в смт. Рудне на вул. Вербицького (вул. Героїв Небесної сотні, оскільки вона є неасфальтованою, внаслідок чого можуть ламатися маршрутки та автобуси.

Відтак, депутати підтримали петицію і доручили до наступного пленарного засідання підготувати дорожню карту щодо вирішення цих питань. Однак, одразу внесли зміни до петиції, оскільки замінити автобуси №28 на великогабаритні неможливо, тому що потрібно змінювати схему маршруту, щоб автобуси курсували через с. Зимна Вода.

«Ще раз дослідили маршрут № 28 – великі автобуси по ньому не можуть безпечно їхати (вузькі вулиці). Тому єдина можливість запуску нових низькопідлогових автобусів для смт. Рудно  це маршрут через с. Зимна Вода, який має погодити ОДА. Тому було скеровано листа в ОДА для погодження маршруту № 28А. Чекаємо на відповідь. Натомість маршрут № 28 лишається без змін.

Кількість автобусів на маршрутах № 28 та № 28А буде обговорено додатково після необхідних погоджень", – повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.