Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

Вівторок, 12 березня 2019, 17:25

Кумпель Садового став найбагатшим мешканцем Лондона

Михайло Фрідман

Найбагатшим жителем столиці Великобританії є засновник "Альфа-груп" Михайло Фрідман".

Про це йдеться в рейтингу журналу Forbes.

Журнал Forbes визнав Михайла Фрідмана найбагатшим жителем Лондона зі статком у 15 млрд доларів. При цьому в рейтингу найбагатших росіян він займає сьому сходинку. Окрім російського громадянства у Фрідмана є ще й ізраїльське. Також він є податковим резидентом Великобританії. 

Разом з партнерами Олексієм Кузьмичовим і Германом Ханом він володіє консорціумом "Альфа-груп", серед російських активів якої: Альфа-банк, страхова компанія "Альфа Страхування", X5 Retail Group і інвесткомпанія A1.

Уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп". Українська філія російського банку"Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з минулого року вже називається Leopolis Jazz Fest.

У рейтинг найбагатших людей світу 2019 року за версією Forbes увійшли 2153 людини. Як зазначає видання, 551 з них мешкають лише в 10 містах планети, а їхній загальний статок оцінюється в $ 2,3 трлн (вище цієї суми ВВП тільки семи країн в світі).

Нагадаємо, у січні минулого року Михайло Фрідман потрапив у список санкцій уряду США.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.