Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комунальні послуги

ukrinform.ua

П'ятниця, 15 березня 2019, 15:01

Українці продовжують боргувати за комунальні послуги через недосконалу тарифну політику – Кучеренко

комунальні послуги

За березень українці заборгували 62,5 мільярди за комунальні послуги через неправильну цінову політику.

Олексій Кучеренко вважає, що ціни на газ і тарифи на житлово-комунальні послуги не рентабельні та неокупні для людей.

"Станом на сьогодні заборгованість субєктів енергетично-конумального господарства перед Нафтогазом складає 76,7 мільярдів гривень. Це астрономічна сума, яку заборгували теплокомуненерго, ТЕЦи та облгази" –  розповів сьогодні під час прес-конференції у Львові голова ВГО "Спілка власників житла України" Олексій Кучеренко.

Ця заборгованість з'явилася внаслідко неправильної цінової політики – додав він:

"Сума заборгованості населення за житлово-комунальні послуги на березень складає 62,5 мільярди гривень. Ця сума вже ніколи не може бути погашена, тому що швидкість погашення боргів, які завжди на зиму зростають, вдвічі менша, ніж швидкість їх накопичення". 

Кучеренко також вважає, що підвищення ціни на газ – це вкрай недалекоглядне рішення уряду, яке свідчить про те, що така тарифна політика – "тупікова". 

"Підвищення ціни на газ вже закладено в постанові уряду, яка діє з 1 травня, ще на 15%, тобто зараз 8,55 закладено 9,8. Більше того, цією постановою ззакладено підвищення ціни на газ на кінець року ще на 20%" – наголосив Олексій Кучеренко.

На його думку, платоспроможність населення є набагато нижчою від тих захмарних сум, які через тарифи хочуть "витягти" з українців. А підвищення цін на тарифи, ніяк не впливає на покращення якості послуг.

"Ступінь зношеності житлового фонду України сьогодні вже складає приблизно 83-85%. Йде колосальне недофінансування житла, в якому ви є власниками. Найголовніша проблема в тому, що більшість населення цього не розуміє і вважає, що це комунальне житло" – додав Олексій Кучеренко.

За його словами, житловий фонд складає приблизно 45% основних фондів України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.