Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівгаз

П'ятниця, 15 березня 2019, 15:22

Основу заборгованості Львівгазу перед Нафтогазом складають невідшкодовані державою субсидії

Львівгаз

Нафтогаз виставляє штрафи "Львівгазу" через борги мешканців, які має відшкодувати держава.

Як заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові голова ГО "Спілка власників житла Львівщини" Богдан Рабешко, "Львівгаз" заборгував "Нафтогазу" більше мільярда гривень, за його словами, жодні субсидії і їх так звана монетизація ситуації не врятують.

"У Львівгазі заявили, що споживачі заборгували їм більше мільярда гривень, але ця заборгованість пов'язана з виплатою субсидій. Тобто держава не справляється з виплатою субсидій, через що споживачі боргують Львівгазу, а за це Нафтогаз виставляє штрафні санкції. Тобто держава винна Львівгазу, але потім ще й держава виставляє пеню за невчасну проплату за спожитий газ" – пояснив Богдан Рабешко.

Він розповів, що будинковий лічильник не дає достовірних даних щодо визначення обсягу споживання газу саме для окремої квартири та не є вузлом комерційного обліку і не може бути використаний для виставляння рахунків споживачам.

"Ніхто не контролює правильність зняття показів з загальнобудинкового лічильника. Це така коробка в металевій кришці закрита на колодку, яку інспектор відкриває, щось собі переписує. І ніхто не може сказати правильність начислення на кожну квартиру чи добре начислили кожній людині по загальнобудинковому лічильнику" – наголосив Рабешко.

За його словами, люди фактично люди платили за своїх сусідів, адже ніхто не знає, хто скільки споживав. Громадяни можуть скаржитися у Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, однак у Львівській області чисельність штату НКРЕКП складає декілька осіб, а споживачів є близько мільйона. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.