Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

міст на Жидачавщині

loda.gov.ua

П'ятниця, 15 березня 2019, 16:03

Влітку на Львівщині вікдриють новий міст через Дністер

міст на Жидачавщині

Дорожня служба продовжила роботи над будівництвом мосту на Жидачівщині.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Новий міст знаходиться у селі Заліски та розсташований на трасі державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знамянка.

«23 березня 2017 року було виявлено падіння балки моста і, відповідно до рішення комісії ТЕБ і НС, припинено рух по старому мосту. Рівно два роки тому відбулась робота з проектування і будівництва нового моста. Сьогодні ми на завершальній стадії. Новий міст повністю відповідатиме усім стандартам, які забезпечать і безпеку руху і проїзд по державній дорозі міжнародного значення М-12», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Будування нового залізобетонного моста обійдеться у 229,4 млн грн. Станом на сьогодні, майже половину цієї суми витратили на опори та їх бетонування, монтаж колон та балок, під`їзну дорогу довжиною 1,1 км до мостового переходу та берегоукріплення.

На 2019 рік передбачено фінансування з державного бюджету в сумі 130 млн грн. За ці кошти відбудеться влаштування берегоукріплення та підпірних стін з габіонних ящиків, влаштування пішохідних тротуарів, монтаж очисних споруд, встановлення бар’єрного та перильного огородження, дорожніх знаків, влаштування асфальтобетонного покриття та нанесення розмітки, влаштування освітлення.

Довжина перебудованого моста становитиме 181,05 м, ширина проїзної частини 7,5м (по одній смузі руху для автотранспорту у кожному напрямку).

Будівництво моста обіцяють завершені влітку 2019 року.

Нагадаємо, у серпні 2018 року На замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області підрядна організація "Онур" почала роботи зі спорудження мосту через річку Дністер у селі Заліски Жидачівського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.