Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

zik.ua

Середа, 20 березня 2019, 18:31

Львову потрібен сучасний залізничний вузол та вокзал – Квурт

Володимир Квурт

У генеральному плані Львова необхідно передбачити пріоритетний розвиток швидкісної залізниці, облаштування нового залізничного вузла та залізничного вокзалу.

У цьому переконаний міський голова Винник Володимир Квурт.

"Швидкісна залізниця потребує створення нової інфраструктури. Львів має закласти її створення у генеральний план" – заявив він в ефірі Львівської хвилі.

Розвиток Львова, як залізничного вузла, сприятиме на його думку створенню єдиного економічного простору України.

"Львівщина може подати приклад зміни нашого ставлення до залізничного транспорту. Ми маємо розпочати перемовини з Луцьком, Івано-Франківськом, Тернополем про запровадження швидкісного сполучення. Це і буде спільним економічним простором. Він дасть нові можливості. Я думаю, що ми під це маємо шукати гроші, але саме головне, ми повинні запропонувати ідею, модель економічного розвитку України, яка, я переконаний, повинна бути успішною" – зауважив він.

На думку політика, Залізничний вокзал, який сьогодні є у Львові, залишиться як пам'ятка архітектури і культури, але він не є пристосований до вимог сучасного швидкісного залізничного сполучення. 

"Нинішній вокзал залишиться, на жаль, в історії, він залишиться осередком традиційних перевезень. Напевно, вони будуть тривати ще 10-30 років. Львівський вокзал унікальний приклад промислової та модерної архітектури, він залишиться в будь-якому випадку, але варто подумати про сучасні перевезення" – сказав Володимир Квурт. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.