Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 21 березня 2019, 15:49

На Львівщині зареєстрували більше 7000 вільних вакансій

Львів

Станом на початок березня у області було 7,5 тисяч вільних робочих місць, однак більшість з них – для працівників робітничих професій.

Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного центру зайнятості.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, база вакансій на початок березня цього року складалася із 7,5 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад. Із них майже 72% – для робітників. Проте, на обліку у центрі зайнятості перебувало 13,6 тисяч безробітних, з яких 60% мають вищу освіту.

Він пояснив, що на ринку праці області бракує висококласних спеціалістів робітничого профілю, тому проводиться активна профорієнтаційна робота серед учнів шкіл, що диплом вишу не гарантує працевлаштування.

Натомість кваліфікованим електрозварникам, слюсарям, швачкам, водіям  автомобільного транспорту працедавці пропонують європейську зарплату та готові збільшувати її розмір.

Загалом у січні-лютому цього року фахівці Львівської обласної служби зайнятості допомогли знайти роботу 7,2 тисячам мешканців області, з них 2 тисячам безробітних.

Нагадаємо, цьогоріч уряд планує запустити державний реєстр вакансій з вільним онлайн-доступом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.