Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

tours.lviv.ua

Субота, 27 жовтня 2012, 14:55

Архітектори з Угорщини перемогли у конкурсі з облаштування комплексу Бернардинського монастиря у Львові

tours.lviv.ua

Львівська міськрада визначила переможця міжнародного конкурсу з облаштування відкритих просторів комплексу Бернардинського монастиря -  перше місце здобули архітектори з Угорщини – Петер Сабо, Ева Дері-Папп, Андраш Газдаг, Тамаш Карачоний.

 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Переможці конкурсу отримають 3 тис євро.

Друге місце здобув проект, який розробили львівські архітектори – Юрій Столяров, Павло Моркель, Ольга Малиновська, Святослав Бабін. Третє місце – за проектом Себастьяна Рюбенакера, Себастьяна Фельдгузена, Петера Ратманна, Мартіна Тітца з Німеччини, четверте місце отримав проект Марії Дарії Оанчі, Йоани Тілічі, Тудора Еліана, Матея Еугена Стояна, Аліни Габріели Панаіт з Румунії.

У червні Львівська міська рада у співпраці з Центром міської історії центрально-східної Європи та проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ,  оголосила конкурс на облаштування відкритих просторів комплексуБернардинського монастиря.

Подання робіт тривало понад три місяці, прийом робіт було завершено 8 жовтня 2012. На конкурс надійшло160 заявок, з яких відібрано 30 проектів з 13 країн світу. Серед них – 9 проектів з України.

До складу міжнародного журі входили викладачі, архітектори, мистецтвознавці, урбаністи з Німеччини, Польщі та України, Львівську міську раду представляла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичної спадщини та Андріан Гутник, депутат міської ради, голова депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, а також представник спілки ICOMOS Україна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.