Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ветерани УПА

Вівторок, 26 березня 2019, 10:19

Бійцям УПА надали статус учасників бойових дій

ветерани УПА

В Україні набув чинності закон про надання бійцям УПА статусу учасників бойових дій.

Сьогодні, 26 березня, в Україні набув чинності закон про визнання воїнів УПА учасниками бойових дій. 

Згідно з законом, статус учасника бойових дій надається особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), озброєних підрозділів Організації українських націоналістів та у відповідності з законом "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України у XX столітті" визнані борцями за незалежність України у XX столітті.

Раніше учасниками бойових дій визнавали тільки тих воїнів УПА, які брали участь в бойових діях проти німецько-фашистських загарбників на території окупованої України в 1941-1944 роках, які не вчинили злочинів проти людяності і були реабілітовані.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада схвалила закон про надання бійцям УПА статусу учасників бойових дій.

А 22 грудня президент Петро Порошенко півдписав закон про надання бійцям усім ветеранам ОУН-УПА статусу учасників бойових дій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.