Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

котельня

Вівторок, 26 березня 2019, 16:52

У Жовкві презентували котельню, яка працює на деревині

котельня

В Жовкві спільно з представниками ЄС офіційно презентували котельню, в якій замість газу використовують деревину.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Жовкві офіційно відкрили котельню, в якій вдалося замінили газ відходами деревини. У відкритті взяли участь міський голова Петро Вихопень, перший радник і керівник операційного відділу Представництва ЄС в Україні Йоганнес Бауер, керівник ініціативи ЄС "Угода мерів – Демонстраційні проекти" Ян Ваандерс, заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак та народний депутат України Володимир Парасюк.

Зокрема, котельню реконструювали у межах проекту з енергоефективності програми Європейського Союзу "Угода мерів – Демонстраційні проекти". Завдяки цьому КП "Жовкватеплоенерго" зекономило 650 тис грн у 2018 році. Окрім того викиди вуглекислого газу в місті  зменшились на 1 тис тонн вуглекислого газу в рік порівняно з 2012 роком.

За словами міського голови Петра Вихопня, в грудні 2014 року він підписав контракт з ЄС про фінансування проекту з енергоефективності. Бюджет проекту становить 870 тис. євро. 20% мало забезпечити місто, 805 – ЄС. "4 роки Європейський Союз моніторив за нами, і наші партнери були задоволені якістю виконанння робіт. Також у проект входили 5 навколишніх житлових будинків, в яких ми встановили спеціальні пункти, що дають можливість краще регулювати опалення і зменшити його вартість" – заявив він.

Загалом, це вже друга котельня Жовкви, в якій використовуються альтернативні джереда енергії. Проект задумувався як демонстраційно-показовий з метою показати населення переваги модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється. Проект направлений на реалізацію заходів з метою зниження викидів парникових газів, впровадження енергоефективних технологій, використання відновлювальних видів палива та виховання енергоощадної поведінки у жителів міста Жовква та поширення досвіду серед місцевої влади інших населених пунктів України.

Окрім того, в межах програми вдалося реконструювати  Жовківський ДНЗ №2. Зокрема, вдалося провести заміну зовнішніх вікон та дверей на енергозберігаючі, реконструювати системи опалення, встановити сонячні батареї, утеплити стіни будівлі, замінити застарілі системи освітлення та електропостачання, а також зменшили обсяги споживання теплової енергії на 60%. 

 Нагадаємо, до кінця 2018 року в сонячну енергетику Львівщини планували інвестувати 174 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.