Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Середа, 27 березня 2019, 14:28

У Львові відреставрують будівлю історичної аптеки

аптека

Меблі з приміщення аптеки на Грушевського віддадуть власникові. а саму будівлю відреставрують.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні під час засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів про остаточні перемовини з орендарем і власником приміщення історичної аптеки на Грушевського, 23 щодо її збереження.

"Після перемовин з орендарем і власником було прийнято 2 рішення. По-перше, меблі й важливі елементи аптеки будуть збережені, відновлені та повернуті. По-друге, буде здійснена реставрація самої будівлі. Частину меблів і важливих елементів декору вже було повернуто, а друга частина зараз знаходиться в майстернях на реставрації», – зазначив він.

Орендар і власник погодилися здійснити реставрацію, оскільки ця будівля є пам’яткою, а аптека має свою довгу історію.

"Це приміщення було певний час приватизоване колективом аптеки, яка проіснувала певний час, але припинила функціонувати. Нова фізична особа придбала її, але не знайшла орендаря під аптеку. Тому знайшла іншого орендаря — супермаркет, який сьогодні проводить діяльність. Ми не маємо юридичного інструменту, аби вплинути на них, не можемо юридичній або фізичній особі вказувати, яку проводити діяльність, адже вона має бути економічно обґрунтованою. Тому ми проводимо перемовини, щоб напрацьовувати спільні рішення для збереження історичних будівель і їхнього функціоналу", – розповів Москаленко.

Також Андрій Москаленко додав, що уже підготували проект рішення виконавчого комітету про Програму щодо збереження історичних аптек, і зараз здійснюється аудит приміщень.

Нагадаємо, 19 березня у Львові розробили програму захисту історичних аптек. У них проведуть повний аудит і розмістять інформацію у відкритому доступі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.