Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Гніздичівська ОТГ

Середа, 27 березня 2019, 15:45

Уряд змінив перспективний план Львівщини

Гніздичівська ОТГ

У новому перспективному плані уточнюється склад Гніздичівської та Жидачівської ОТГ.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні уряд вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Львівської області, зокрема уточнюється склад Гніздичівської та Жидачівської об'єднаних територіальних громад.

Повідомляється, що після внесення відповідних змін до перспективного плану такі громади матимуть підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом.

"Громади отримають додаткові стимули та ресурси для забезпечення сталого розвитку своїх територій в коротко- і довгостроковій перспективі" – зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

                                   (карта Гніздичівської ОТГ)

Нагадаємо, востаннє уряд вносив зміни у перспективні плани формувань ОТГ Львівщини ще у липні 2017 року. Ще у травні 2016 року на території Жидачівського району створили п'ять об'єднаних громад: Ходорівську, Жидачівську, Журавнівську, Гніздичівську та Новострілищанську. У вересні 2018 року до складу Гніздичівської ОТГ включили ще 7 навколишніх сіл.

Додамо, що у липні 2018 року голова Львівської ОДА Олег Синютка не дозволив утворити чотири ОТГ на Львівщині через те, що їх створення не було передбачно перспективним планом Львівщини, затвердженим урядом.

Раніше Варіанти дослідили здобутки та промахи Гніздичівської об'єднаної територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.