Директор Грибовицького сміттєзвалища вимагав майже 5 мільйонів хабара за махінації у закупівлі

Вівторок, 2 квітня 2019, 11:15

Директора ЛКП "Збиранка" Віталія Пугача затримали на отриманні 400 тис грн від підприємця, загалом йшлося про 4,7 млн грн хабара.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ще вчора силовики затримали директора ЛКП "Збиранка", що займається рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, Віталія Пугача у його кабінеті на отриманні частини хабара у понад 400 тис грн.

Зокрема, чиновник організував механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища. Він вимагав 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів та підписання з ним договору поставки вапна.

"За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна", – наголосили у СБУ.

За висновками експертів, дії Пугача могли призвести до виникнення надзвичайних подій у сфері екологічної безпеки. Його затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, чиновник наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Правоохоронці вирішуються питання щодо повідомлення хабарнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу, а також перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до цієї схеми.

Нагадаємо, у серпні минулого року Пугача оштрафували на 119 гривень за перешкоджання журналістській діяльності. Чиновник напав на журналістів видання "Львівський портал" на території Грибовицького сміттєзвалища та пошкодмв штатив для смартфона.

Мітки: відео, Віталій Пугач, Грибовицьке сміттєзвалище, ЛКП "Збиранка", новини львова, СБУ у Львівській області, фото, хабар, чиновник Львівської міськради