Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 4 квітня 2019, 11:37

У Львові вимагають провести аудит ЛКП "Збиранки" через хабар Пугача

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівські депутати вимагають від Андрія Садового провести аудит господарської дяльності ЛКП "Збиранка", директора якого спіймали на хабарі.

Про це сьогодні під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

Вимагаємо негайного аудиту господарської дяльності ЛКП "Збиранка", зважаючи на факти масштабних розкрадань коштів, виділених на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища", – наголосив Маркіян Лопачак.

Натомість як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, на наступне засідання міськради вони підготують ухвалу про виділення земельної ділянки для будівництва житла для працівників СБУ, які ефективно працюють і не допускають розкрадання бюджетних коштів.

"І перевірки будуть зроблені, якщо факт зловживання буде доведений, то покарання будуть дуже суворі" – додав Андрій Садовий.

Зазначимо, у понеділок силовики затримали директора ЛКП "Збиранка", що займається рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, Віталія Пугача у його кабінеті під час отримання частини хабара у понад 400 тис грн, а загалом йшлося про 4,7 млн грн хабара.

За ці кошти посадовець обіцяв підприємцю посприяти у визнанні його переможцем торгів та підписати з ним договір на поставку вапна для станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

Наразі Пугача відсторонили від роботи, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 405 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.