Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2019

П'ятниця, 5 квітня 2019, 10:06

ЦВК розповіла про дебати між Зеленським та Порошенком

вибори 2019

Центральна виборча комісія оголосила свою позицію щодо дебатів кандидатів в президенти України.

Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії.

Як заявили у Центральній виборчій комісії, закон чітко встановлює час, тривалість та порядок проведення теледебатів.

Зокрема, теледебати за рахунок коштів держбюджету проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин, а місцем їх проведення є місцезнаходження Національної суспільної телерадіокомпанії України.

"Теледебати проводяться в студії, оформлення якої не може містити агітаційних матеріалів на користь будь-якого із кандидатів. Не допускається участь у теледебатах довірених осіб або інших представників кандидатів, а також трансляція попередньо підготовленого відеоматеріалу про кандидата, використання агітаційних та інших матеріалів про кандидата", – наголосили у ЦВК.

Однак, кандидати у президенти мають право проводити передвиборну агітацію в інших формах, проте лише виключно за рахунок коштів їх виборчих фондів.

"Закон регламентує право телеорганізаціям організовувати теледебати між кандидатами на пост Президента України як цикл передач. Телерадіоорганізація може створити лише один цикл таких передач під час виборчого процесу. Такий цикл передач може транслюватися виключно в прямому ефірі" – додали у ЦВК.

Нагадаємо, вчора НСТУ заявило, що підготує проведення дебатів між кандидатами в президенти України Володимиром Зеленським і Петром Порошенком 19 квітня. Також вчора ЦВК опрацювала 100% голосів: у другий тур виборів проходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. 

В першому турі цьогорічних президентських виборів взяли участь 1 106 298 виборців Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.