Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

полтва фентезі

LiveJournal

П'ятниця, 5 квітня 2019, 13:06

Полтва у Львові має знову стати річкою, а не каналізацією – Володимир Квурт

полтва фентезі

Міський голова Винник Володимир Квурт вважає, що тема часткового відкриття річки Полтви, яка сьогодні забрана в підземні каналізаційні труби, є на часі в контексті розмови про збільшення водяних просторів Львова.

Про це він заявив в ефірі радіо Львівська хвиля.

«Серед головних європейських трендів покращення екологічної ситуації у містах – відкриття водяних просторів.  Тому тема відкриття річки Полтви, звісно не всієї, а частково, після очищення, є актуальною і перспективною для Львова», – заявив він.

Водойми у містах покращують екологічну ситуацію, є місцями відпочинку їхніх мешканців, додають комфорту і чистоти, а відтак стають важливими елементами ландшафтного та архітектурного дизайну, - вважає Володимир Квурт.

Разом з тим влада міста має подбати про водні ресурси поблизу Львова, де варто створити сучасні рекреаційні зони.

«Львову вартує розробити комплексну програму розвитку відпочинкових зон озера Глинна-Наварія, Яворівське море, кар’єрне озеро в Бірках і Винниках», - сказав він.

Реалізація цих проектів, на його думку, можлива в співпраці з громадами тих населених пунктів. А також Львівською залізницею. Остання спроможна забезпечити зручні для львів’ян маршрути до озер.

Квурт наголосив, що проект реконструкції Винниківського озера сьогодні слугує прикладом сучасних підходів до зміни ставлення до водних ресурсів та їхнього перетворення у сучасні зони відпочинку.

«Винниківське озеро – це буде окраса Львова, місце відпочинку, сучасної інфраструктури», - переконаній він.

Нагадаємо, Володмир Квурт в 2006-2010 рр. обіймав посаду секретаря Львівської міськради. Раніше Квурт заявив, що у генеральному плані Львова необхідно передбачити пріоритетний розвиток швидкісної залізниці, облаштування нового залізничного вузла та залізничного вокзалу.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.