Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Понеділок, 8 квітня 2019, 12:34

Двом виборцям Львівщини не дозволили проголосувати за ID-картками

виборча дільниця

Львівська ОДА скерували запит у прокуратуру на двох голів виборчих дільниць за порушення закону.

В день виборів на гарячу лінію з питань виборчого законодавтсва Львівської ОДА надійшло 23 звернення. Серед них було 4 звернення про те, що члени дільничних виборчих комісій забороняли голосувати виборцям, які мали ID-картки.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряни Павлів, лише два випадки вдалося вирішити, але інші двоє голів комісій так і не дозвоволили виборцям проголосувати.

"Це незаконно, але, на жаль, я особисто спілкувалася з головами цих комісій і двох мені вдалося переконати, а двох інших ні, тому чени комісії, не надали змогу проголосувати виборцям за ID-карткою" – заявила Зоряни Павлів.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наказав скерувати відповідне звернення у прокуратуру, щоб ці голови не змогли займати відповідні посади у другому турі виборів.

"В мене є прохання по-перше скерувати ці дані у прокуратуру, а по-друге скерувати цю інформацію в окружну виборчу комісію, щоб ці люди знову не стали головами комісій" – заявив Олег Синютка.

Крім цього, найбільше звернень було від виборців, які стояли на консулькому обліку, тобто їхня виборча адреса знаходилася на закордонній виборчій дільниці, тому в реєстрі їм зазначали тільки разову виборчу адресу. Ще один мешканець Львівщини навіть поскаржився на погане освітлення виборчих кабінок.

Зазначимо, що 11 584 мешканці Львівської області тимчасово змінили місце голосування, найбільше виборців активно почали змінювати дані в останні 5 днів перед виборами. 

Нагадаємо, в цьогорічних президентських виборах взяли участь 1 106 298 виборців Львівщини. Загалом у виборах Президента України могли взяти участь 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.