Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Степан Бандера

Вівторок, 9 квітня 2019, 10:20

У посольстві Польщі обурені програмою про Бандеру на українському телеканалі

Степан Бандера

Поляки вважають, що український журналіст веде програму по схемі діяльності російської дезінформації.  

Про це Посольство Республіки Польща у Києві повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Посольство Польщі в Україні надіслало відкритого листа до керівництва Національної суспільної телерадіокомпанії України з протестом проти "спроб відбілювання Степана Бандери в ефірі українського суспільного телебачення".

Дипломатів обурила програма Олександра Зінченка "Розсекречена історія. Страсті за Бандерою", яка вийшла в ефір у суботу, 6 квітня.

Згідно з текстом листа, в програмі образ Бандери обговорювали в хвалебному тоні. Крім того, поляків обурило згадування польських міфів про Бандеру, які теж були предметом обговорення.

"Обурливим є представлений в програмі вигляд Польщі. Показані "функціонуючі в Польщі міфи" щодо С.Бандери. Представляється також критика цієї постатті в нашій країні. Причому ведучий не посилається на жодні джерела та не вказує авторів критичних поглядів. Не дає також висловитися польській стороні" – йдеться у листі.

Зазначено також, що "дискусія" в студії за участю чотирьох гостей, прихильників Бандери виглядала як "заздалегідь невміло спланована".

Посол вважає, що схема присвоєння іншій стороні тез, щоб їх потім спростувати  без надання можливості висловлення критикованій стороні неодноразово описувалася як схема діяльності російської дезінформації.

"Республіка Польща вважає, що історичний діалог з Україною абсолютно необхідний. Тим не менш, він має базуватися на правді і повазі до чутливості другої сторони" – наголошується в листі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.