Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів без поліетилену

Вівторок, 9 квітня 2019, 13:35

Львівські супермаркети на три місяці відмовилися від целофанових пакетів

Львів без поліетилену

Близько 100 магазинів Львова відмовилися від використання поліетилену та пластику.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 9 квітня, у львівських супермаркетах розпочалася трьохмісячна кампанія "Львів без поліетилену", яка триватиме до 3 липня. Магазини на один день відмовилися від звичайних целофанових пакетів, натомість пропонують покупцям паперові торбинки та еко-сумки.

За його словами до акції долучилися 8 мереж, 17 торгових центрів і близько 100 магазинів 

"Головна мета кампанії максимально ініцювати, що львів'яни ходять на закупи зі своїми торбинками. І ми хочемо поетапно взагалі відмовитися від поліетилену не лише в магазинах і супермаркетах, щоб промоціювати збереження навколишнього середовища" – розповів заступник міського
голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Сьогодні супермаркети Львова пропонують покупцям паперові пакети на овочах, фруктах та крупах, а на касі можна придбати багаторазові еко-торбинки. 

"Ми запропонували клієнтам контейнири для продукції, одноразові паперові пакети на овочі та фрукти, а також на касі. В наших кафе сьогодні замість пластикових приборів є дерев'яні виделки, ложки і ножі" – заявила директор супермаркету "Ашан" на вул. Чорновола Тетяна Герасимова.

В супермаркеті також замінили поліетиленові рукавичка та металеві щипці, якими можна набирати товар. Вона запевняє, що покупці можуть завдадвати довкіллю ще менше шкоди, не замінюючи целофанові пакети на паперові.

"Мінімум банани чи капусту, тобто такі великі товари, які є чисті і не розсипаються, взагалі не обов'язково пакувати в пакет, покупець може одразу накеяти на них стікер і все" – додала Тетяна Герасимова.

Альтерниви немає лише для риби, мяса та молочних товарів, від яких паперові пакети розмокають.

За даними соціологічного опитування майже 39% львів'ян замінили целофанові пакети на багаторазові ето-торбинки. Через такий попит підприємці починають активно виготовляти екологічні замінники поліетиленовим пакета.

"10 маленьких підприємств міста Львова почали виробляти таку продукцію багаторазового використання, ці невеличкі фірми почали свій бізнес зосереджений конкретно на різних видах сумочок і торбинок" – зазначила депутат міської ради Вікторія Довжик.

За її словами зараз фірми працюють над розробкою нових паперових упаковок, а також виготовлення продукції з еко-матеріалів.

Організатори сподіваються, що така акція допоможе зможе зменшити кількість сміття у Львові. До акції "Львів без поліетилену" долучились також мережі супермаркетів і гіпермаркетів Львова: "Ашан", "Близенько", "Арсен", "Рукавичка", "Два кроки від хати", "Метро".

Нагадаємо, 5 квітня 2019 року, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про проведення просвітницького заходу "День без поліетилену у супермаркетах Львова".

Додамо, ще у листопаді минулого року виконком Львівської міськради прийняв рішення обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.