Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

мапа

mtu.gov.ua

Середа, 10 квітня 2019, 10:34

Уперше в Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів

мапа

Мапа показує автобусні маршрути між містами в Україні та за кордоном, зупинки на маршрутах і точки перетину кордону.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

В Україні почала працювати інтерактивна карта, яка показує автобусні маршрути між містами в Україні та за кордоном, проміжні зупинки на маршрутах і точки перетину кордону.

Усього на мапі візуалізовано майже 4000 маршрутів. Завдяки використанню різних наборів відкритих даних карта дозволяє подивитися на автобусні перевезення цілісно.

Щоб скористатися мапою, потрібно:
– зайти на сайт Мінінфраструктури;

– обрати одну з двох мап – "Міжнародні" або "Обласні" маршрути 

– вибрати населений пункт у списку чи скориставшись пошуком
на карті з’являться маршрути, а праворуч – детальна інформація за кожним із них.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що сервіс не тільки показує автобусні маршрути та розклад руху, а й також дозволяє пасажирам отримати детальну інформацію щодо перевізників: хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, термін дії дозволу на перевезення.

"Понад 30-40% автоперевізників працюють в тіні. Ми думаємо, що завдяки цьому сервісу вдасться знизити цей відсоток , а всі компанії будуть переходити в білу площину і платити чесно податки. Держава зможе чітко планувати транспортну карту України, планувати нові маршрути, розвивати нашу державу з точки зору мобільності населення" – заявив Володимир Омелян.

За його словами, реалізація цього сервісу не коштувала платникам податків жодної копійки, тобто державні кошти на це витрачені не були. Однак міністр не уточнив вартість проекту і джерела фінансування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.