Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Суспільне

День

Середа, 10 квітня 2019, 11:08

Дебати на Суспільному відбудуться навіть за відсутності кандидатів

Суспільне

НСТУ проведе дебати у студії 19 квітня, навіть якщо кандидати у президенти не прийдуть.

За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, формат дебатів прописали у постанові ЦВК від 5 травня 2014 року № 472, і її не будуть змінювати. Згідно з законом про вибори Президента та постановою ЦВК, дебати мають відбутися у студії Суспільного 19 квітня.

Вона додала, що якщо 1 чи 2 кандидати не з'являться, то о 20:00 год на екрані Суспільного та в радіоефірі буде бігова стрічка: «Вибачте, кандидат на пост Президента України – прізвище, імена, по батькові – не з'явився у студії для участі у теледебатах».

За словами голови НСТУ Зураб Аласанія, вартість 60 хвилин теледебатів у студії Суспільного без ПДВ становитиме 5 млн 767 тис. грн. Якщо на дебати прийде лише 1 кандидат, він зможе використати весь час.

Він також додав, що має сумніви, чи кандидати у президенти встигнуть взяти участь одночасно в неофіційних дебатах на НСК "Олімпійський", які хочуть розпочати о 19:00 год за рахунок виборчих фондів і о 20:00 год приїхати у студію телецентру на Суспільне на вул. Іллєнка, 42.

Тетяна Сліпачук зазначила, що наразі не передбачено покарання для кандидатів у президенти, які не візьмуть участь у дебатах на Суспільному, оплаченому з державного бюджету. "Покарань не буде, окрім морального відношення виборців", – пояснила вона.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.