Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пішохідний перехід

Четвер, 11 квітня 2019, 12:50

В Україні хочуть зробити "косу зебру"

пішохідний перехід

Кабмін хоче змінити дорожню розмітку на пішохідних переходах і малювати її навскіс.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України наразі вивчає зарубіжний досвід з облаштування безпечних пішохідних переходів на перехрестях, а саме, "косої зебри", яка розміщується не під прямим кутом до тротуару, як зазвичай, а навскіс.

"Здавалося б дрібниця, але завдяки цьому для зустрічних машин підвищується видимість людей на переході, а отже, ризик наїзду чи іншої аварії набагато менший. Крім цього, це підвищує увагу і самого пішохода, змушує його дивитися в бік автомобіля, що рухається. Тому ми зараз детально вивчаємо впровадження цієї практики у нас, щоб підвищити безпеку пішоходів" – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Він зауважив, що сьогодні в Україні більшість ДТП за участю пішоходів відбувається саме на перехрестях. За статистикою МВС у 2018 році на українських дорогах загинуло близько 3 тисяч людей.

Проект змін до ДБН наразі розробляється ДП "ДерждорНДІ".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.