Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Понеділок, 15 квітня 2019, 12:39

Синютка опікуватиметься постільною білизною лікарень Львівщини

медичний заклад

31% пацієнтів Львівщини не користуються постільною білизною медичних закладів області.

Про це повідомила сьогодні під час апаратної наради начальник відділу економічного розвитку Львівської ОДА Марта Бухтіярова.

Серед тих, хто проходив стаціонарне лікування в медичних закладах Львівської області протягом останніх 12 місяців, брали з собою основні речі, це їжу медикаменти та постільну білизну.

За даними опитування пацієнтів не задовільняє стан постільної білизни, яку їм пропонують у палатах медичних закладів, тому що, за словами керівника департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак, вона досить "вбитенька". 

Голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку здивув той факт, що жителі Львівської області беруть із собою в лікарню постіль.

"Їжу можна судити по різному, бо це індивідуально, а медикаментими, на жаль, ми суттєво наврядчи зможемо щось змінити, але проблему з постільною білизною ми ще зможемо вирішити" – заявив Олег Синютка.

Скільки коштує один комплект постелі у адміністрації не підрахували, однак погодилися, що в кожному медичному закладі повинно бути хоча б по два комплекти постелі на одне ліжко. 

Згідно з загальноукраїнськими даними, на Львівщині лише 31% пацієнтів не задоволені якістю та станом постільної білизни у лікарнях, одак це найнижчий показник серед усіх областей України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.