У Польщі вимагають підняти зарплати прибиральникам Сенату

Понеділок, 15 квітня 2019, 15:58

Польська парламентська коаліція Lewica Razem закликає сенаторів покращити заробітню плату та умови праці прибиральникам.

Про це повідомляють Wyborcza іNewsweek.

Польська парламентська коаліція Lewica Razem організувала прес-конференцію, на якій прокоментувала становище працівників, які відповідають за підтримання чистоти приміщень у Сенаті. 

Зокрема, згідно ст. 29 Закону про державні закупівлі, у Польщі ввели зовнішню клінінгову компанію на тендерній основі, згідно з якою, мінімум 10 працівників мають бути працевлаштовані за контрактом. Проте, на практиці Сенат працевлаштовує офійно 8 працівників, але половина з них працює на невигідних контрактах, їх прибуток становить 1634 злотих (11,5 тис. грн).

Політики також розкритикували недостойне ставлення сенаторів до прибиральників. Зокрема, вони відмовляються їздити з прибиральниками ліфтом і часто ведуть себе грубо.

"Дивно, що маршал Карчевський, який нещодавно хвалився своєю роботою за ідею, і отримує при цьому близько 20 тис. злотих на місяць за свою "ідейну" діяльність у Сенаті, він навіть не помічає, що "під його носом прибиральники працюють як на сміттєзвалищах за найнижчими зарплатами, яких не вистачає на прожиття, їжу, одяг, квитки на громадський транспорт або медикаменти", – заявили під час прес-конференції.

"Всюди, а надто вже в Сенаті, одній з найважливіших державних установ у Польщі, необхідно дотримуватись найвищих стандартів працевлаштування та виплат. Порушення цих правил є зеленим світлом для інших установ, які, ймовірно, будуть раді взяти приклад з Сенату і запровадити подібні положення в себе" – прокоментували представники коаліції.

Lewica Razem подала заяву, в якій описала ситуацію з прибиральниками у Сенаті і потребувала покращити їх умови праці.

Мітки: новини львова, Польща, прибиральниця