Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство

Вівторок, 16 квітня 2019, 11:48

Чотирьох посадовців Львівщини судитимуть за розтрату лісопродукції

лісове господарство

Порушникам загрожує до 3 років ув'язнення з позбавленням права на рік обіймати відповідні посади.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Городоцька місцева прокуратура скерувала до суду три обвинувальні акти стосовно чотирьох місцевих мешканців, які у період 2014 та 2017 років, будучи матеріально-відповідальними особами, умисно вчинили розтрату ввіреної їм лісопродукції.

Так, 36-річний посадовець одного із комунальних лісогосподарських підприємств Яворівщини порушив умови договорів поставки лісоматеріалів, відповідно до яких передбачався перерахунок цьому підприємству грошових коштів, а саме 100% передоплати, за кожну партію товару лісоматеріалів.

Чоловік знав, що суб’єктами господарювання не здійснено такої передоплати, проте, все ж підписав товарно-транспортні накладні, які стали підставою для незаконної реалізації та фактичної видачі пиловника та будівельного лісу породи сосна.

За схожих обставин у травні 2016 року, 27-річний лісничий цього ж комунального підприємства вчинив розтрату чужого майна, а саме половника, будівельного лісу, балансів та техсировини породи сосна, які були йому ввірені.

Також, прокуратурою задокументовано факт розтрати пиловника та будівельного лісу породи сосна 51-річним лісником, який за попередньою змовою із 24-річним майстром лісу комунального лісогосподарського підприємства дозволили відпуск деревини без законних на те підстав. Т

З урахуванням того, що кожен із правопорушників визнав свою вину, процесуальні керівники місцевої прокуратури уклали з ними угоди про визнання винуватості, які разом з обвинувальними актами скеровано до суду.

Цього року у січні, лютому та березні суд затвердив ці угоди та ухвалив обвинувальні вироки. За вчинення кримінального правопорущення посадовців позбавили волі строком на 3 роки. Крім цього, службовців на рік позбавили права обіймати відповідні посади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.