Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

промисловість Львівщини

Середа, 17 квітня 2019, 12:03

Облрада Львівщини може заборонити будівництво хутрової ферми на Бродівщині

промисловість Львівщини

Депутати Львівської облради планують прийняти рішення про заборону розміщення хутрових ферм на території області через протести мешканців Бродівщини.

Про це йдеться у проекті рішення, опублікованому ВО "Свобода" на сайті Львівської обласної ради.

Депутати Львівської облради підготували проект для розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм.

Зокрема, заслухавши звернення територіальних громад Язлівчицької, Лешнівської, Шнирівської сільських рад Бродівського району, а також звернення громадських екологічних організацій, депуатти пропонують облраді підтримати ініціативу територіальних громад та органів місцевого самоврядування Бродівського району.

Йдеться про визнання неприпустимим розміщення на території району промислових виробничих потужностей з утримання та вирощування хутрових звірів, зберігання, переробки продукції їх життєдіяльності.

Нагадаємо, у квітні Данська фірма спільно з ТОВ "УА Хутро 1" та ТОВ "УА Хутро 2" повідомили, що планують збудувати у районі першу в Україні хутрову ферму за європейськими стандартами. 

Однак мешканці сіл Бродівського району висловили протест проти цього, а депутати Бродівської райради ухвалили звернення до Верховної Ради України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо екологічної загрози від розміщення норкових ферм в Бродівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.