Зміст статті

18 квітня 2019Христина Шарамова

Міс Львів нової епохи

Найвродливіші панянки Львова боролися за головну корону конкурсу "Міс Львів 2019".

Кінець епохи або колишніх міс не буває. 10 ювілейний конкурс краси "Міс Львів – 2019" зібрав на сцені усіх титулованих красунь.

У Львівській опері відбувся 10 ювілейний конкурс краси "Міс Львів – 2019". За головну корону міста боролися 14 красунь. Цього року найвродливішу дівчину міста обирали значно раніше ніж зазвичай, адже в попередні роки конкурс проводили влітку. А у квітневий вечір Львів зустрів цьогорічних конкурсанток рясним дощем та прохолодою, однак це не завадило дівчатам розпалити на сцені справжнє гаряче шоу. Вже при вході в Оперний театр гостей свята зустрічали два галантних кавалера, у елегантних костюмах з оберемками білих троянд, які вручали кожній леді квітку.

За декілька хвилин центральних хол Опери наповнився заінтригованими глядачами. Дами у розкішних вечірніх сукнях, знаменитості, квіткові фотозони та спалахи фотокамер – усі в очікуванні побачити найкрасивіших дівчат міста. Родзинкою цьогорічного конкурсу краси стали яскраві напарниці незмінного ведучого вечора Тимура Мирошниченка, адже сьогодні їх було аж 10 і всі вони раніше стояли на цій сцені з титулом "Міс Львів". Усі переможниці попередніх років вживалися у роль ведучої свята, вони по черзі виходили на сцену і працювали у парі з Тимуром.

Такого ще не було. На початку шоу на одну сцену вийшли усі 10 титулованих "Міс Львів", адже як сказав Тимур Мирошниченко "колишніх міс не буває". Уже досвідчені красуні перед виходом на сцену давали поради новачкам і власним прикладом показали дівчатам, як впевнено почувати себе на сцені. Десять красунь з'явилися перед глядачами у блискучих сукнях та кожна в своїй унікальній короні. Цьогорічні ж учасниці розпочали своє перше дефіле у коротких чорних сукнях, які неабияк підкреслювали їхні фігури. Перший вихід дівчат супроводжував своїми хітовими треками зірковий гість Bakun. Наймолодшою учасницею цього року була 16-річна школярка Віталія Онисик під номер "13". За словами дівчини вона абсолютно не відчувала конкуренції старших напарниць, і незважаючи на те, що юна учасниця паралельно з конкурсом краси готувалася до ЗНО, вона гідно витримувала усі годинні репетиції. Однак Віталія зізналася, що для того, щоб впевнено дефілювати на високих підборах потрібно докласти чимало зусиль, і лише старанна праця на репетиціях допомогла їй рішуче крокувати на сцені.

Галицькі дівчата здивували глядачів арт-виходом у костюмах львівських батярок. Під відомий шлягер "Тілько ві Львові" вони танцювали, наче справжні бешкетниці, поводили себе на сцені розкуто та невимушено, розкриваючи усю суть львівської субкультури. Яскраві образи дівчат доповнили тематичні костюми: штани на підтяжках та білий топ, а тогочасну атмосферу передавали кадри старовинних вуличок Львова, які транслювали на екрані позаду дівчат. Поки учасниці змінювали наряди на сцені виступала українська співачка Mamarika. А згодом під її хіт "Ходять хлопці до дівчат" красуні з'явилися на сцені у білосніжних купальниках. Таких вихід дівчат неабияк підбадьорив чоловічу аудиторію в залі. Та одразу після відвертого дефіле потенційні міс перетворилися на вишуканих львівських панянок. Передаючи плаксиву львівську погоду дівчата ходили по сцені у платтях-міді з парасольками. Довжина сукні нижче коліна зробила їх елегантними леді. Під час виступу на парасольках учасниць проектували їхні фото. Змінювалися також спецеефекти та звуки грому, які створювали атмосферу дощу.

Після цього виступу журі обирали 7 суперфіналісток. Поміж суддів конкурсу: львівська співачка Наталка Карпа, Міс Україна 2018 – Леоніла Гузь, королева України 2017 та Міс Supranational Ukraine 2018 – Сніжана Танчук. Поки журі радилися, зі сцени лунали російськомовні пісні Дениса Реконвальда та Артема Пивоварова, на які публіка відреагувала неохоче. Натомість дефіле суперфіналісток у розкішних вечірніх сукнях під виступ гурту Антитіла підкорило глядачів.

Також дівчата мали змогу продемонструвати свої інтелектуальні здібності у "Дебатах", натомість дівчата розповідали про каву та сало і озвучували цитати з Інстаграму. Саме за їхніми відповідями та фінальним виходом журі обирало переможницю поміж семи найкращих.

"Ми завжди шукаємо симбіоз між внутрішньою і зовнішньою красою, тому що дуже важко оцінювати лише візуально, оскільки кожна дівчина красива по-своєму. Тому ми намагаємося вибрати дівчину, яка має свою чітку життєву позицію і розуміє для чого їй корона, адже Міс Львів повинна знати і розуміти як гідно використовувати цей титул надалі" – розповіла директорка конкурсу Валерія Никифорець.

Головний титул Міс Львів 2019 виборола 19-річна Олена Фірут – студентка юридичного факультету ЛНУ імені Франа, уродженка Новояворівська. Згідно з правилами вона представлятиме Львів на конкурсі Міс Україна. Для дівчини це не перша перемога – минулого року Олена Фірут стала переможницею Міжнародного конкурсу краси "Miss & Mister Planet-2018", який відбувався у Тбілісі (Грузія). Також вона брала участь у конкурсі "Королева Львова", де посіла 1 місце, "Королева України", на якому увійшла в топ-6 та у "Міс і Містер планети" також зайняла 1 місце.

"Конкуренція була дуже сильна, тому що цього року дівчата дуже красиві. Я з 14 професійно працюю моделлю. Нещодавно я розвинула у собі ще одну професію – дизайнер інтер'єру, тому перш за все хочу реалізувати себе у цьому бізнесі, а згодом планую перемогти міс Україна та Міс Всесвіту. Я буду старатися відстоювати своє ім'я" – розповіла Міс Львів 2019 Олена Фірут.

Першою "Віце міс" стала Марта Марциняк – студентка факультету міжнародних відносин. Титул "Другої віце міс Львів 2019" отримала Антоніна Ступар, студентка медуніверситету. Титул "Міс бікіні" отримала Вікторія Стрілко. "Міс глядацьких симпатій" обрали наймолодшу учасницю конкурсу 16-річну школярку Віталію Онисик. "Міс конгеніальність" – Олена Городиловська. "Міс дружба" – Юліана Брожко. "Міс добре серце" стала Лілія Гулька.

Переможниця отримала корону з білого золота та платини оздоблену дорогіцінним камінням. Всі фіналістки отримали цінні подарунки від спонсорів, квіти, овації та головне – почесні титули. Організаторка свята Валерія Никифорець запевнила, що наступного року розпочнеться нова епоха і сотні дівчат матимуть змогу поборотися за титул найкрасивішої.

Автор: Христина Шарамова

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.