Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дерева

П'ятниця, 19 квітня 2019, 11:33

Львів'яни зареєстрували петицію проти "варварської" обрізки дерев

дерева

Петиція з вимогою зупинити "варварську обрізку дерев у Львові", за три дні набрала 612 голосів. 

16 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Павла Олефіренка з вимогою зупинити "варварську обрізку дерев у Львові".

За три дні відповідна електронна петиція набрала 605 голосів з 500 необхідних для її розгляду депутатами Львівської міської ради.

Автор петиції вимагає, щоб у Львові вдосконалили послуги із санітарної обрізки дерев.

"Потрібно зробити її фаховою послугою арбориста, як це є в європейських містах. Формувальну обрізку на деревах, що мають понад 30 років ми пропонуємо заборонити, оскільки в такому віці формувати вперше дерево вже пізно, зрізи понад 5 см в діаметрі повільно вбивають дерево. Однозначно заборонити омолоджуючу обрізку. Якщо дерево відживає, то його треба або фахово лікувати, або зрізати і якісно посадити нове" – йдеться у тексті петиції. 

У петиції також заначають, що без своєчасної фахової санітарної обрізки частинка дерев у Львові стали аварійними, тому що у місті проводять омолоджуюючу обрізку так званий "топінг" – ампутація всієї маси крони.
 
Нагадаємо, у січні 2019, на санітарну обрізку дерев на Сихові виділили 4 мільйони гривень, а у травні 2018 у Львові обрізали дерева, які закривають дорожні знаки.
 
Додамо, у влітку 2018, у  Львові дерево понівечило дві припарковані на тротуарі автівки, тоді ж дерево впало на колію і пошкодило електромережу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.