Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Рада ЄС

П'ятниця, 19 квітня 2019, 14:31

У ЄС планують запровадити нову систему охорони зовнішніх кордонів

Рада ЄС

Зовнішніми кордонами ЄС опікуватиметься Європейська прикордонна служба та берегова охорона.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Європарламент підтримав нове положення, згідно з яким у же за кілька років за зовнішніми кордонами Європейського Союзу здійснюватиме Європейська прикордонна служба та берегова охорона. 

Згідно з новим положенням, прикордонна служба (колишній Фронтекс) значно збільшує свої можливості, що викликало чимало суперечок. 

Хоч усі країни ЄС згодні, що головним інструментом боротьби з нелегальною імміграцією повинен бути кращий захист кордонів, на думку багатьох, втручання в суверенні повноваження учасників ЄС, до яких належить охорона кордонів, є надмірним. Окрім того, держави на зовнішньому кордоні ЄС побоююються, що участь у євросоюзній службі послабить їх самих.

Внаслідок цього умови проекту пом’якшили, і час його реалізації невідомий. Планується, що до 2027 року оперативні служби нараховуватимуть 10 тисяч осіб.

Нагадаємо, в січні Президент Петро Порошенко заявив, що у 2024 році Україна подасть заявку на вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.