Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 25 квітня 2019, 10:15

Директор КМІС прокоментував скандальне опитування про "від'єднання Галичини"

Львів

Соціологи проводили "сепаратистське" опитування на Львівщині на замовлення "Дзеркала тижня".

"Опитування мало на меті, навпаки, виявити прояви сепаратизму, якщо вони є у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях. КМІС не поширював нічого в інтернеті, а лише наші інтерв'юери особисто опитували людей" – йдеться у повідомленні.

Він пояснив, що українські соціологи постійно проводять заміри рівня підтримки сепаратизму. Також директор КМІС навів приклади раніше проведених опитувань, серед яких опитування Центру Разумкова у 2015 році.

Володимир Паніотто написав, що схоже опитування проводили у Львові ще в першій половині 2000-х років. В ньому на запитання "Якщо змоделювати ситуацiю, за якої б Україна приєдналася до союзу Росiї з Бiлоруссю, то як би з позицiї галичанина Ви дiяли?" 46% львів'ян відповіло: "Боролись би за самостiйну Галицьку державу".

"Якщо хтось знає спосіб, як досліджувати поширеність сепаратистських настроїв населення без такого роду запитань, напишіть будь ласка, ми з задоволенням перейдемо на цю методику", - запропонував соціолог.

Нагдаємо, СБУ порушило кримінальну справу через соцопитування, в якому йдеться про можливе приєднання Галичини до Польщі.

Додамо, 31 січня у Львові судили журналіста, який поширював антиукраїнські матеріали та працював на замовлення російських інформагенств.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.