Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ритуальні послуги

Четвер, 25 квітня 2019, 12:05

У Львові шукатимуть нові земельні ділянки для кладовищ

ритуальні послуги

Львівські депутати вимагають знайти ділянку для нового цвинтару у Львові та відновити роботи над створенням крематорію.

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутатка від Української Галицької Партії Юлія Гвоздович зачитала депутатський запит, у якому попросила розпочати пошук нових земельних ділянок для поховань у Львові та відновити роботи над створенням крематорію на Голосківському цвинтарі.

За її словами, на сьогоднішній день Голосківський цвинтар є єдиним повноцінно діючим цвинтарем для львів'ян, а на Янівському, Сихівському та Личаківському кладовищах дозволяють лише підхоронювати. 

Відповідно до даних Державної служби статистики у Львові, щомісяця у місті помирає понад 800 людей, а місць для поховань на Голосківському кладовищі вистачить максимум на 3 роки.

Також депутатка вимагає відновити роботу для забезпечення альтернативних видів поховань, окрім захоронення у землю, а саме кремації.

"Саме тому місту Львові необхідно найближчим часом додатково долучити ділянку площею 180 га для утворення нового кладовища. Я прошу невідкладно розпочати пошук земельної ділянки для поховань і рвідновити роботи створення Львівського крематорію" – наголосила Юлія Гвоздович.

Натомсть міський голова Андрій Садовий закликав депутатів долучитись до пошуків земельної ділянки, яку міськрада могла б купити під новий цвинтар.

"Я думаю, це треба взяти серйозно до уваги. Дійсно є брак землі для наших кладовищ, тому ми звертаємось до тих, хто може продавати землю, місто готове такі земельні ділянки купляти.Якщо пропозиції про продаж землі будуть надходити, ми готові до них приєднуватись" – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, на Великодні свята та Провідну неділю громадський транспорт Львова, який курсує до кладовищ, їздитиме частіше.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.