Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску АТО

novynarnia.com

Четвер, 25 квітня 2019, 14:37

МЗС України засудило процедуру видачі російських паспортів в ОРДЛО

пункт пропуску АТО

МЗС Україні відреагувало на рішення Володимира Путіна про прискорене надання російського громадянства українцям, які проживають в контрольованій Росією частині України.

Про це повідомляє Interfax-Україна.

Заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що спрощена процедура надання російського громадянства на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не лише створює політичну кризу, а й порушує територіальну цілісність та суверенітет України.

Також Зеркаль заявила, що указ президента РФ Володимира Путіна посягає на територіальну цілісність України та грубо порушує принцип непогіршення конфлікту.

До того ж, заступниця глави МЗС також звинуватила Росію в створенні гуманітарної кризи на Донбасі всіма можливими способами, зокрема через фінансування тероризму і безпосередню окупацію.

Крім того, Зеркаль не впевнена в добровільності спрощеного процесу надання російського громадянства.

"Громадяни України, які відмовилися від нав'язаного їм громадянства РФ, стали жертвами дискримінації. Ці порушення є предметом судового розгляду в Міжнародному Суді ООН", – пояснила вона.

Варто зазначити, що посадовець порівняла дії Російської Федерації з діями нацистської Німеччини, яка в свій час активно використовувала практику надання громадянства на окупованих територіях в Європі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.