Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Коломойський

Укрінформ

П'ятниця, 3 травня 2019, 11:40

Коломойський почав кучеряво завертати про Євромайдан та війну з Росією

Ігор Коломойський

Ігор Коломойський вважає війну на сході України "громадянським конфліктом", а Майдан – негативним явищем.

Про це відомий український бізнесмен Ігор Коломойський розповів в інтерв'ю виданню Bihus.info.

Ігор Коломойський, близький до новообраного президента Володимира Зеленського, заявив, що Майдан – це погано, а війна на сході України – це "громадянський конфлікт".

"Майдан – це погано, погано, тому що влада Януковича довела до Майдану, але революція – це завжди погано. Тому що мінус Крим, мінус Донбас і мінус 13 мільйонів населення. Янукович, Росія і революція, звичайно. Взаємна немависть, внутрішній громадянський конфлікт, внутрішня громадянська війна, а що тут у нас незрозуміло... Вона має гарячу фазу на Донбасі і холодну фазу по всій країні... Холодна фаза – це ненависть один до одного" – наголосив Коломойський.

За його словами, за останні 5 років в Україні загинуло 13 мільйонів людей. станом на 1 грудня 2013 року в країні проживало 45 мільйонів, а станом на 1 квіиня цього року – вже 32 мільйони.

Коломойський пояснив, що на сході України "воюють українці з українцями", а Росія "підтримує одну частину українців і якби її не було, то українці уже давно помирилися".

"Громадянський конфлікт, можна сказати і громадянська війна, але це занадто глобально, а це громадянський конфлікт. Ми ж розуміємо, що коли йде революція, то є дві сторони, які протистоять одна одній. Те ж саме і тут" – зазначив Коломойський.

Він додав, що під час Януковича був злочинний режим і іншого шляху, крім як "повстання", не було.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.