Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Сонячяна енергостанція

П'ятниця, 3 травня 2019, 14:07

ЄБРР профінансує будівництво ще одної сонячної електростанції на Яворівщині

Сонячяна енергостанція

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір надати 7 млн євро на продовження будівництва Яворівської СЕС.  

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна".

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір розглянути питання надання позики в розмірі 7 млн євро ТОВ "Енергопарк Яворів" для будівництва другої черги Яворівської сонячної електростанції (СЕС) потужністю 36 МВт.

Як повідомляється на сайті банку, засідання Ради директорів з питання надання позики заплановане на 5 червня.

Проект реалізується в рамках нещодавно затвердженої ЄБРР III Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF III) загальним обсягом EUR 250 млн.

Яворівську СЕС будує група "Еко-Оптіма", яка вже побудувала її першу частину потужністю 36 МВт в селі Терновиця Львівської області. Запуск другої черги електростнації планують на друге півріччя цього року.

"Еко-Оптіма" управляє парком СЕС і вітроелектростанцій (ВЕС), частина яких побудована з використанням кредитних коштів ЄБРР. У Старому Самборі Львівської області компанія ввела дві черги ВЕС на 34 МВт. Проект реалізований із залученням коштів ЄБРР та Фонду чистих технологій Світового банку.

У 2013-2015 роках "Еко-Оптіма" побудувала Богородчанського СЕС на 2,8 МВт, Самбірську СЕС на 8 МВт. У січні 2019 року компанія ввела Глиняни СЕС на 3,5 МВт, в березні 2019 року – Бориславську СЕС на 8,5 МВт. Компанія також побудувала дві біопаливні електростанції на 2 МВт і 1,5 МВт.

Засновником групи "Еко-Оптіма" є бізнесмен Зіновій Козицький.

Нагадаємо, у квітні 2019 року, Львівська ОДА виділила 4 земельні ділянки двом фірмам нардепів братів Дубневичів для прокладання підземної кабельної лінії до сонячних електростанцій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.