Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нагородження

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 3 травня 2019, 15:35

Одинадцятикласник Львова отримав 20 тисяч за наукові досягнення

нагородження

У міськраді відзначили подякою та сертифікатом на 20 тисяч гривень учня 11 класу ліцею № 8 Дмитра Лопушанського.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив подякою та сертифікатом на 20 тисяч гривень за "непересічні досягнення у навчанні та щиру жагу до саморозвитку, креативність і виняткове прагнення до реалізації нових проектів" учня 11 класу ліцею № 8 Львівської міської ради, переможця Міжнародної конференції молодих вчених ICYS-2019, яка проходила в місті Куала-Лумпур в Малайзії Дмитра Лопушанського. 

"Я представляв на цій конференції мій проект – мультифункціональний прилад для незрячих. Це прилад, який виконує три функції – визначення кольору, рівня освітленості, а також перешкод. З цим проектом мені вдалося здобути перше місце. На цій конференції було представлено понад 26 країн і 170 учасників, і це є нагорода у секції "інженерія" – сказав Дмитро Лопушанський.

Нагадаємо, у 2017 році десять вчених із ЛНУ ім. І. Франка, Львівської політехніки, медуніверситету та інших вишів отримали премію від міськради в розмірі 25 000 грн.

Зазначимо, що під час урочистих зборів міський голова Андрій Садовий нагородив "Почесних громадян міста Львова", "Шляхетну львівську родину" та "Львів'янина року".

Також, мер Львова нагородив Професора-мовознавицю ЛНУ імені Івана Франка Олександру Сербенську "Орденом Лева".

Крім цього, Андрій Садовий вручив відзнаки "Імені Олени Степанівни", "Почесний знак Святого Юрія" та "Золотий Герб міста Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.