Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Вітовського, 9

Google maps

Середа, 8 травня 2019, 14:06

На вулиці Вітовського збудують готель з 2-поверховим підземним паркінгом

вулиця Вітовського, 9

Будівлю на вул. Вітовського, 9, збираються знести, а на її місці побудують 5-ти поверховий готель із масандрою на 10 номерів.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території плану територій у районі вул. Д. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка у Львові, де планують будівництво апарт-готелю з підземним паркінгом та реконструкцію і зміну руху транспорту на вул. Вітовського та на площі І. Франка.

За даними ДПТ, новий 5-ти поверховий апарт-готель планують збудувати на території площею 4,9797 га, що розташована у історичному ареалі міста. Сам готель займатиме 0,0308 га. 

Ділянка проектування знаходиться в центральній частині Львова в житловому кварталі, збудованому у 30 – 70 роках ХХ ст, де є пам’ятки архітектури. Зокрема, будинок на вул. Вітовського, 7-А, розташований поруч із майбутнім готелем, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Згідно з планом двоповерхову занедбану будівлю на вул. Вітовського, 9, збираються знести, а на її місці побудують готель на 10 номерів із мансардою та 2-поверховим підземним паркінгом на 17 місць.

Також детальним планом передбачена реконструкція площі Франка та вулиці Вітовського. Тут планують реорганізувати рух транспортних засобів, зокрема на вулиці Вітовського зроблять окремі смуги для трамвайної колії, а вулицю Зарицьких облаштують велодоріжки.

Будівництво реалізовуватимуть протягом 10 років. Зокрем за перші три роки хочуть знести існуючу будівлю, побудувати готель та розпочати реконструкцію вулиці Вітовського та площі Франка, яку планують завершити впродовж наступних п'яти років.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 20 травня у приміщенні актового залу Личаківської районної адміністрації, за адресою, вул. К. Левицького, 67. Початок о 18:00 год. Також до 24 травня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

 

Нагадаємо, у 2015 році Львівська міська рада дозволила ПП «Весаві» приватизувати будівлю на вулиці Д. Вітовського, 9. Власником підприємства є Іван Левченко. Засновниками фірми раніше були Вікторія та Олександр Веремеєнки. Як відомо, Олександр Веремеєнко є давнім бізнес-партнером екс-нардепа від ВО "Свобода" Ігоря Кривецького.

Додамо, у квітні 2019 року, "Львівавтодор" оприлюднив чотири варіанти реорганізації руху під час реконструкції площі Франка. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.