Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

П'ятниця, 10 травня 2019, 10:55

Садовий просить коронувати месію Зеленського 19 травня

Андрій Садовий

Садовий заявив, що депутати "Самопомочі" підтримують призначення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського на 19 травня.  

Про це в ефірі програми "Мокрик По Живому" на Громадському заявив лідер "Самопомочі", міський голова Львова Андрій Садовий.

Він зазначив, що депутати "Самопомочі" обговорили питання інавгурації і всі підтримали дату її призначення, яку запропонував Володимир Зеленський – 19 травня.

"Якщо Зеленський хоче приступити до своєї роботи 17, 19 травня – welcome, іди і роби. Чим скоріше, тим краще. Тому що він має сьогодні великий рівень довіри, якщо він цей рівень довіри почне спалювати для проведення реформ – молодець, тоді буде успіх"– заявив Андрій Садовий

За його словами, Зеленський завдяки великій підтримці населення може "примусити" депутатів проголосувати за зняття недоторканності та зміну виборчого кодексу, щоб наступні парламентські вибори проходили за пропорційною системою з відкритими списками.

"Якщо Рада не підтримає цього, її треба розігнати" – вважає лідер "Самопомочі".

Також він додав існуючий парламент повинен якнайшвидше прийняти закон про позбалвлення депутатів недоторканості.

"Якщо існуючий парламент з понеділка (13 травня) не приступить до розгляду закону, який позбавить депутатів недоторканності. Якщо парламент не прийме закон про нові вибори – відкриті списки, пропорційна система – гнати цей парламент треба в шию якомога скоріше" – заявив він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.