Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж алкоголю у Львові

Середа, 15 травня 2019, 11:31

Міськрада Львова пропонує алкогольним МАФам змінити товари для продажу

продаж алкоголю у Львові

Львівські МАФи зможуть продовжити своє існування, якщо не займатимуться торігівлею алкоголем.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Вчора під стінами Львівського окружного адміністративного суду відбулася акція протесту підприємців Львова "проти свавілля місцевої влади". Власники МАФів вимагали скасувати ухвалу Львівської міськради про заборону торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями і пивом у тимчасових спорудах. 

Відомо, що з 1600 МАФів, які є перспективній схемі розміщення, 236 здійснюють продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв, що суперечить цій ухвалі.

За словами директорки департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірини Кулинич, ухвала сесії міськради дозволяє підприємцям здійснювати будь-яку діяльність, окрім продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв – це можуть бути продуктові магазини, канцтовари, квіти, кав’ярні.

"Сьогоднішня акція, я так розумію, – це протест підприємців, які подали свої звернення до суду і судові інстанції будуть приймати ті чи інші рішення. Ми не будемо демонтовувати тимчасові споруди, вони будуть здійснювати свою діяльність, якщо підприємці припинять продаж спиртних напоїв. Мова йде про 14% від усієї кількості, яка є тимчасових споруд у перспективній схемі і які здійснюють діяльність на вулицях міста. Практично 80% цих підприємців – це орендарі, які орендують ці тимчасові споруди.

Районні адміністрації вже проводять обстеження, у нас є дані по Шевченківському районі – 80% припинили продаж спиртних напоїв. З 15 травня ми отримаємо інформацію від усіх районних адміністрацій", – заявила Ірина Кулинич.

Вона додала, що якщо підприємці не дослухаються і не заберуть спиртних напоїв з прилавків, то тимчасову споруду вилучатимуть з перспективної схеми і вона може бути демонтована.

Нагадаємо, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах.

11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.