Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Четвер, 16 травня 2019, 11:35

21 травня розпочнеться основна сесія ЗНО

університет Франка

Загалом на Львівщині для проходження тесту зареєструвалися понад 25 тисяч абітурієнтів.      

На Львівщині закінчився період підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. 

Основна сесія ЗНО почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов – 27 травня, з англійської мови – 28 травня, з фізики – 30 травня, з історії України – 4 червня, з біології – 6 червня, з географії – 11 червня.

Усім учасникам ЗНО необхідно самостійно роздрукувати запрошення  перепустку, тому що поштою їх не надсилатимуть. На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти розробили карти розміщення пунктів тестування, а також схеми доїзду громадського транспорту до кожного пунтку.

Станом на сьогодні лише 60% абітурієнтів видрукували свої запрошення у пункти пропуску проведення ЗНО. 

Вхід у пункти тестування розпочнеться у 10:15 і триватиме до 10:50. Учасник повинен пред'явити сертифікат, оригінал паспорта та запрошення-перепустку. До виходу з пункту тестування можна подати апеляцію про порушення процедри проведення тестування.

 Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 25 червня 2019 року в три етапи: з математики, української мови і літератури та фізики — до 14 червня, з іноземних мов та біології — до 20 червня, з історії України, географії, хімії — до 25 червня.

Крім цього, у Львівській області є 60 учасників ЗНО, для яких необхідно створити спеціальні умови. 

"Цього року немає жодної дитини, для якої потрібен сурдопереклада і шрифт Брайля. В нас є дві дитини з ДЦП у Стрию і Новому Роздолі, для яких облаштують пандуси та кімнату на першому поверсі пункту. Ще один учасник потребує присутності лікаря в аудиторії, декілька учасників потребують допомоги доведення до стола. Деякі учасники будуть писати шрифтом №16" – розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами решту дітей, зокрема хворими на цукрвоий діабет, потребують медичної уваги, яку їм нададуть.

 

Крім цього, 46 осіб вже зареєструвалися на додаткову сесію.

У 2019 році додаткова сесія розпочнеться з 26 червня тестуванням із математики, 27 червня відбудеться ЗНО з німецької мови, 1 липня - з французької мови, 2 липня - з іспанської мови, 3 липня - з української мови та літератури, 4 липня - з фізики, 5 липня - з англійської мови, 8 липня - з історії України, 9 липня - з біології, 10 липня - з географії. Завершиться додаткова сесія 11 липня тестуванням із хімії.

Загалом на зовнішнє незалежне оцінювання в 2019 році у Львівській області зареєструвалися 25 541 осіб, з них 13 042 – випускники шкіл, понад 5 тисяч - учні коледжів, а також 2 тисячі випускників минулих років.

Нагадаєио, на Львівщині затвердили понад 100 пунктів тестування для проходження ЗНО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.