Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фреска костелу у Винниках

ФБ Квурта

П'ятниця, 17 травня 2019, 14:38

У Винниках відреставрують фрески костелу Вознесіння Пресвятої Діви Марії

фреска костелу у Винниках

У місті стартує українсько-польський проект щодо реставрації фресок костелу та підготовки реставраторів настінного живопису для Львівської академії мистецтв.

Про це заявив міський голова Винник Володимир Квурт на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національний інститут Польської спадщини за кордоном Polonica, Краківська академія красних мистецтв ім. Яна Матейка та Львівська національна академія мистецтв розпочинають спільний проект, який триватиме 5 років.

"Спільними зусиллями ми реалізуємо дві цілі. По-перше, буде відреставровано давні фрески Костелу Вознесіння Пресвятої Діви Марії. А по-друге, Львівська національна академія мистецтв в рамках проекту розпочне підготовку реставраторів настінного живопису" – написав Володимир Квурт.

За його словами, опікуватися проектом будуть заступниця директора Інституту Polonica Агнєшка Тимінська, доктор кафедри реставрації творів мистецтв Краківської академії мистецтв Павел Болінський та приват-доцент кафедри реставрації творів мистецтв ЛНАМ Юрій Островський.

"Відкриття нової спеціальності у ЛНАМ – як для Львова, так і для всієї України, адже вже через 5 років ми матимемо своїх спеціалістів-реставраторів, яких зараз країні так бракує" – додав Володимир Квурт.

Зазначимо, костел Вознесіння Пресвятої Діви Марії у Винниках належать до пам'яток архітектури XVIII-XIX ст., його архітектор – Бернард Меретин, автор Собору Святого Юра у Львові, а заснувала костел Маріанна Потоцька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.