Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

площа Ринок, 5

google.com.ua

Понеділок, 20 травня 2019, 14:00

Пам'ятку архітектури на площі Ринок відновлять за 800 000 гривень

площа Ринок, 5

Львівська міськрада замовила за 825 тис грн реставрацію пам'ятки архітектури на площі Ринок.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило тендер у системі ProZorro на ремонтно-реставраційні роботи будинку-пам'ятки архітектури на площі Ринок, 5, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартує 22 травня, а очікувана вартість послуг становить 825 481 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять головний фасад й пофарбують, здійснять рекончтрукцію балкону та обрамлення вікон.

Зазначимо, будинок на пл. Ринок, 5, колишня кам'яниця Ганлівська, є пам'яткою архітектури Львова. Будинок відбудований після пожежі 1571 року на місці давньої "кам'яниці Лукашевичів" у 1571-1577 рр. на замовлення львівської міщанки Софії Ганльової (Ганль) за проектом архітектора Петра Красовського з Лугано.

Нагадаємо, нещодавно Львівська міськрада замовила за 7,9 млн грн реставрацію пам'ятки архітектури на проспекті Т. Шевченка у ПП "Володар-маркет".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.