Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

призовна кампанія

Понеділок, 27 травня 2019, 16:30

На Львівщині триває призов до армії

призовна кампанія

Призов на строкову військову службу триватиме до 30 червня.  

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Загалом, 870 юнаків з Львівщини поповнять лави Збройних Сил України та інших військових формувань під час призовної кампанії "Весна-2019".

"Майже 500 львівських юнаків одягнули солдатські однострої. Слід наголосити на тому, що на сьогоднішній день багато призовників приходять до районних військових комісаріатів не чекаючи повістки. Здебільшого юнаки хочуть служити в елітних військах. Одразу відповім, що набір в такі військові частини триває і досі – бажаючим потрібно звернутися до районного військового комісаріату" – зазначив військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко.

За його словами робота ведеться планово – оповіщення призовників, прибуття їх на дільниці, збірні пункти та відправки до війська.

Згідно з указом президента, у 2019 році чергові призови громадян України на строкову військову службу відбудуться у квітні-червні та жовтні – грудні.

На строкову військову службу призивають придатних за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Загалом планують призвати на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року – 18 752 осіб. 

Нагадаєо, з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбуватиметься насутпний набір на строкову військову службу. 

Додамо, під час осінньої призовної кампанії набрали 18 тисяч призовників. 

Упродовж 2017 року Львівський обласний військовий комісаріат виконав план призову на військову строкову службу на 100%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.