Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Адамик і Лопачак

Вівторок, 28 травня 2019, 14:31

Адамик виганятиме Садового зі Львова довготерпеливою ласкою Саваофа

Адамик і Лопачак

Депутати Львівської міськради Петро Адамик та Маркіян Лопачак вважають, що Садовий не виконує обов'язки міського голови вже півроку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За словами депутатів Львівської міської ради Петра Адамика та Маркіяна Лопачака, причин їхньої заяви про відставку міського голови Львова Андрія Садового є їх нездатність вплинути на його рішення, які суперечать інтересам громади Львова. 

"Поки всі рішення у Львівській міськраді будуть прийматися кулуарно, ми нічого не можемо зробити. За мене і за наша фракцію проголосувала кожна 9 людина у Львові. Я згоден з людьми, що такі депутати, як ми, які не можуть достукатися до міського голови в інтересах громадян, не мають права не існування" – заявив Адамик.

За словами Лопачака, в ухвалі йдеться не про відставку, а про припення повноважень, адже відставка міського голови відбулася ще півроку тому, до початку президентської передвиборчої кампанії.

"Я не маю змоги спостерігати Андрія Садового на сесії міської ради, в більшості він не проводить виконкомів Львівської міської ради. Він не може визначитися, що для нього є пріоритетним: політична боротьба на центральноукраїнському рівні чи питання господарки в місті Львові. За півроку він не дав конкретної відповіді, наприклад, по Грибовицькому сміттєзвалищу" – заявив депутат. 

На думку Лопачака, є привід говорити про злочинну змову чиновників міськради на чолі зі Садовим про виділення 28 млн гривень російському олігархові Ігорю Чуркіну.

"Незважаючи на спротив громадськості та більшості депутатів Львівської міської ради, ці кошти були тихенько виведені зі статутного капіталу львівського комунального підприємства без жодних погоджень. Це зрада не тільки національних інтересів, а й інтересів городян" – запевнив політик.

Він також додав, що під час наступного пленарного засідання Львівської міської ради буде висуватися ухвала про дострокове припинення повноважень Садового. Для її прийняття необхідно 2/3 голосів. В разі необхідності вони готові звертатися до Верховної Ради України про призначення дострокових виборів до Львівської міської ради.

Разом з тим, за словами Адамика, депутати не будуть педалювати цю ухвалу. "Ми готові розглядати її після закінчення парламентських виборів. Щоб Андрій Іванович не вважав, що це політична боротьба" – заявив він. 

Нагадаємо, вчора депутати Львівської міськради Петро Адамик, Маркіян Лопачак та Григорій Козловський зареєстрували ухвалу про припинення повноважень міського голови Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.