Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дороги Львівщини

Середа, 29 травня 2019, 12:31

На українських дорогах встановлять протизасліплюючі екрани

дороги Львівщини

З вересня при будівництві нових доріг в Україні встановлюватися протизасліплюючі екрани на розділювальних смугах.  

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновило державні будівельні норми щодо проектування автомобільних доріг загального користування.

Зокрема, згідно зі змінами, під час нового будівництва, реконструкції або капремонту трас для безпеки руху можуть встановлюватися протизасліплюючі екрани.

Норма вступає в дію з 1 вересня цього року.

"Завдяки проектуванню протизасліплюючих екранів на трасах кількість ДТП та аварій на європейських дорогах знизилася в цілому на 25%. Це потрібно, у першу чергу, для того, щоб світло від зустрічного транспорту не засліплювало водіїв у вечірній час. А по-друге, це додатковий бар’єр для пішоходів, які не зможуть переходити дорогу у непризначених для цього місцях" – заявив Лев Парцхаладзе.

Найбільш доцільно встановлювати протизасліплюючі екрани на дорогах з небезпечними або різкими поворотами, несприятливим ландшафтом, з недостатнім освітленням тощо.

Такі засоби безпеки можуть виконуватися із металу або пластика. Їх висоту розраховують для кожного конкретного проекту методом обчислення відповідно до ДСТУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.